Statsministeren til One Ocean Week

Statsminister Jonas Gahr Støre kommer til Bergen for å delta på toppmøtet One Ocean Summit i Håkonshallen 15. april.

 Statsminister Jonas Gahr Støre la i fjor Regjeringens havkonferanse til Bergen og One Ocean Week. I år kommer han tilbake for å delta på One Ocean Summit 15. april. Bilde: Paul S. Amundsen/ Klima og miljødepartementet
Bilde: Paul S. Amundsen/ Klima og miljødepartementet

Et bærekraftig hav er tema når nasjonale og internasjonale krefter samler seg i Bergen under One Ocean Summit. Målet med dagen er å fremme kunnskap og internasjonalt samarbeid i tråd med FNs tiår for havforskning.

-  Dette er en internasjonal møteplass for havet hvor vi skal skape fremtidens løsninger sammen. Det handler om å jobbe for et bærekraftig hav som skal være i bedre stand enn i dag når vi overlater det til neste generasjon. Vi gleder oss til å ta imot statsministeren, gjester og aktører fra inn- og utland til historiens andre One Ocean Week nettopp her i havbyen Bergen, sier byrådsleder Christine Meyer. 

- Vi er glade for at statsministeren kommer til One Ocean Week også i år! I fjor slo han fast at Bergen er havbyen, og han takket oss for jobben vi gjør på nasjonen sine vegne. I år skal vi ta nye steg og bygge på fjorårets suksess. Da motiverer det stort at statsministeren står sammen med oss, sier fylkesordfører Jon Askeland. 

Program 
One Ocean Summit har som mål å fremme kunnskap og viktigheten av et internasjonalt partnerskap for et sunt hav og en bærekraftig utvikling. 

Første del av møtet vil belyse globale utfordringer knyttet til havet. Andre del tar for seg forvaltning og muligheter i Nordsjøen. Programmet publiseres fortløpende på www.oneoceanweek.com.

På scenen 
I tillegg til statsminister Jonas Gahr Støre, deltar fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth, samt representanter fra forskning, industri, sivilsamfunn og ungdom. 

Du kan følge møtet på nett
Fysisk deltakelse på One Ocean Summit er ved personlig invitasjon. Møtet blir strømmet via Bergen kommune sin YouTube-kanal. 

Ny app for One Ocean Week 
One Ocean Havbyen Bergen lanserer i disse dager en helt ny app for One Ocean Week. Her kan du planlegge din havuke: