Stor-Bergen: En grønn maritim pioner-region

Hvorfor etablere seg i Stor-Bergen om du vil ta del i det globale grønne maritime skiftet? Møt Invest In Bergen 17. april for å utforske hvilke muligheter som kan ligge i den maritime industrien.

Bilde av Bergen fra fugleperspektiv
Bilde: Nordlandblog.com

Stor-Bergen er en av verdens mest komplette maritime næringsregioner. Her leveres en rekke innovative prosjekter innen bærekraftig skipsdesign og digitale løsninger. Klyngen bidrar til det globale målet om å redusere utslipp og kutte kostnader i den maritime næringen. Dette åpner en rekke muligheter. Har din bedrift den kompetansen og teknologien som trengs for å bidra i den norske maritime verdikjeden?

Seminar under One Ocean Week
På seminaret “Stor-Bergen: En region for maritime pionerer” inviterer Invest in Bergen deg til å utforske hvilke muligheter som kan ligge i den maritime industrien. 

Les mer om arrangementet og sikre deg en plass her!

Illustrasjon til seminaret
Bilde: Invest In Bergen

Lovendringer og næringens egne pålegg gjør at den maritime industrien må redusere utslipp. En av fremtidens løsning er nye drivstoff. Denne nye teknologien har andre egenskaper og annen risiko enn konvensjonelt drivstoff. Endringene er så store at svært få selskaper kan gjøre overgangen alene. Løsningen:

  • Nye strategiske partnerskap
  • Samarbeid gjennom hele verdikjeden
  • Pilotprosjekter
  • Vilje og risikovilje til å ta i bruk ny teknologi

Den norske maritime verdikjeden tilbyr alt dette. Vi inviterer vi deg til å lytte til erfarne bransjefolk fortelle om dette når de deler sine erfaringer. Du møter: 

  • Thor Humerfeld, SVP Product Architect, Fuel Cells i Corvus Energy 
  • Jan-Øivind Svardal, Chief Technical Officer i Grieg Edge 
  • Jørgen Kopperstad, Head of Maritime i Norwegian Hydrogen
  • Invest in Bergen-teamet 

Etter foredragene kan du bli med om bord på det morderne og fremtidsrettetde fartøyet «MS Skulebas». 

MS Skulebas
Bilde: Bjarne Husevåg

MS Skulebas
Skoleskipet MS Skulebas er verdens første fiskefartøy med et hybrid fremdriftssystem med batterier og hydrogen. Nye «Skulebas» er 38 meter lang, og 3,5 meter lenger enn det forrige skoleskipet. Fartøyet er innredet for 17 elever og lærere i tillegg til et mannskap på tre og har svært moderne utstyr for fiske. 

MS Skulebas brukes av elever ved Måløy Videregående Skole og besøker Bergen under Havuken. 

Det er begrenset antall plasser på dette arrangementet. Meld din interesse ved å sende en e-post til charlotte@investinbergen.no hvis du ønsker å delta. 

Her kan du lese mer om Invest In Bergen og hvordan de jobber.