Samler næringslivet til tidenes «Sjøslag» i Smien

Fag er fag, men fest er fortsatt best. Onsdag 17. april samles næringslivet til «Det Store Sjøslaget» i Smien på Laksevåg.

– Påmeldingene renner inn, men vi har heldigvis god plass, sier Jannecke Slettestøl hos Bergen Næringsråd.

Mennesker utenfor Smien på Laksevåg

Sammen med Verftsbyen Utvikling inviterer Bergen Næringsråd til «Det store Sjøslaget» i Smien. Festen, som er åpen for alle, samler næringsliv og alle som er glade i havet til en forrykende fest.

- Denne ettermiddagen får du også oppleve Laksevågfergens rute mellom Nøstet og Laksevåg, en opplevelse i seg selv. Dette er festen du ikke bør gå glipp av! poengterer Slettestøl.

Meld deg på her

Smien er en stor industrihall som ligger inn på det gamle verftsområdet på Laksevåg. Her har det i flere hundre år blitt bygget skip, utrustet for de syv verdenshav. Nå har utviklingen seilt fra verftsaktivitetene, og i kjølvannet av den stolte verftshistorien, skal det nå utvikles en ny, attraktiv bydel, for og av folk.

– Sammen med Fredensborg bolig, har vi etablert selskapet, Verftsbyen Utvikling. På det gamle verftsområdet skal vi sammen bygge en ny bydel, hvor folk settes i sentrum. Dette skal ikke bare bli et sted å bo, men et sted å leve, sier administrerende direktør i Marin Eiendomsutvikling, Andreas Hovden.

Onsdag 17. april kan du oppleve det gamle verftsområdet på Laksevåg, før transformasjonen. Smien er byens råeste lokale og sammen med god mat og underholdning, er det duket for en kveld for minneboken. Av underholdning kan vi blant annet nevne Arne Hurlen fra Postgirobygget. Ta med deg gode kolleger og en varm jakke, for det kan fort bli litt kaldt når solen går ned - og bli med på fest i Smien.

Hvordan kommer du deg dit? 
Vi har satt opp båt som effektivt frakter deg fra Nøstet (Sukkerhusbryggen) over Puddefjorden til Laksevåg. Båten går herfra.

Alternativt kommer du deg til Smien ved å ta buss. Linje 6 til Laksevåg og Smien.