Norges fiskeri- og havminister til One Ocean Week

Statsråd, og tromsøværing, Cecilie Myrseth tiltrådte som fiskeri- og havminister i oktober i fjor. Nå er hun klar for Bergen og One Ocean Week.

Bilde av fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth
Bilde: Regjeringen.no

- Ved at fiskeriministeren kommer til One Ocean Week, følger hun opp fjorårets tydelige melding fra statsministeren, om at Bergen er landets havhovedstad, og jobben vi gjør er på nasjonens vegne, sier fylkesordfører og styreleder i One Ocean Havbyen Bergen, Jon Askeland.

Byrådsleder Christine Meyer ser frem til One Ocean Week og ønsker statsråden velkommen.

- Vi er glade for å kunne ta i mot regjeringens fiskeri- og havminister til One Ocean Week i april. Hun har ansvaret for politikken som føres nasjonalt innen alt fra havbruk og sjømat til forskning og innovasjon, samt kystforvaltning og sjøtransport. Vi ser frem til god dialog mellom statsråden og alle aktørene her, i havhovedstaden på Vestlandet.

Summen av alle gode krefter

Askeland peker på all innovasjonen og verdiskapingen som foregår i Vestland fylke. Fra fylkesgrensen i nord mot Møre og Romsdal og hele veien via Innlandet, Buskerud og Telemark til Rogaland, som alle grenser til Vestland. Han mener også det er et poeng at det ikke finnes en eneste kommune i fylket som ikke har tilgang til havet.

- Norge som havnasjon er summen av alle gode krefter og Vestland fylke er i særklasse når det kommer til havforskning, kystforvaltning og næringsliv, sier Askeland.

One Ocean Week går av stabelen 13.-19. april.

- Vi ser frem til å få besøk av fiskeriminister Cecilie Myrseth i april under One Ocean Week, avslutter Askeland.