En magisk uke - takk for i år!

Nesten 200 arrangementer over 7 dager, og tusenvis av besøkende, tok One Ocean Week til nye høyder i sin 2. utgave.

- One Ocean Week ble løftet til nye høyder i år, nå ser vi konturene av hva dette kan bli. Vi ser også at dette er noe som har kommet for å bli. Her er Bergen som vertskapsby i ferd med å skape noe helt unikt, der havet er øverst på agendaen, sier byrådsleder Christine Meyer. 

Liv og røre på Festningskaien
Liv og røre på Festningskaien
Bilde: Ole Henning Bøe

Uken startet med å ønske Statsraad Lehmkuhl velkommen tilbake fra Nordsjøen. Både lørdag og søndag var det aktiviteter og arrangement for alle på Festningskaien. Det var utstillinger og demonstrasjoner av teknologiske nyvinninger fra regionens bedrifter, Vitenshow, kulturscene, åpne skip, rebusløp, foredrag, sjømattelt og mye, mye mer. Tusenvis av bergensere deltok på åpningshelgen. En av aktørene som deltok var Sjøforsvaret.  

Bilde av Sjøforsvaret sitt skip og mennesker i kø
Sjøforsvaret hadde mange besøkende under åpningshelgen
Bilde: One Ocean Havbyen Bergen

- Det var veldig mange besøkende og stor interesse for aktivitetene våre. Det er godt å være tilstede i bybildet igjen vi opplever veldig mye positivitet, både blant våre og Bergens befolkning, sa kommandørkaptein i Sjøforsvaret, Christian Oseberg. 

Da Sjøforsvaret la til med KNM Roald Amundsen og flere andre fartøy i Vågen markerte det starten på en travel uke i havnebassenget i Bergen. En rekke skip, seilbåter, el-båter fylte nærmest hver ledige meter langs kai i byen. 

På Skolten arrangerte partnerne i One Ocean Havbyen Bergen møter, debatt og foredrag. I Grieghallen gikk næringslivskonferansen One Ocean Conference av stabelen. Hav, klima, innovasjon og bærekraft stod på samtlige deltakeres agenda. 

Havets fremtid og Norges rolle som havnasjon
Statsminister Jonas Gahr Støre åpnet One Ocean Summit der havets fremtid og Norges rolle som havnasjon var tema. «One Ocean Youth Panel», med deltakere fra 18-28 år fra 17 forskjellige nasjoner, utfordret både statsministeren, havforskningsdirektøren og flere andre beslutningstakere på scenen. 

"De unges havpanel" utfordret dagens beslutningstakere. Foto: Ole Henning Bøe
"De unges havpanel" utfordret dagens beslutningstakere
Bilde: Ole Henning Bøe

-De stilte veldig gode spørsmål, sa Havforskningsdirektør Nils Gunnar Kvamstø da De unges havpanel utfordret han og statsministeren på scenen foran publikum. 

- One Ocean Youth Panel viste oss viktigheten av å lytte til de unge og la dem slippe til og få sin stemme hørt. Dette var med på å løfte hele havuken enda et skritt i riktig retning, sier fylkesordfører i Vestland fylke, Jon Askeland, som også er styreleder i One Ocean Havbyen Bergen.

Den 2. utgaven av One Ocean Week hadde et sterk faglig program gjennom hele uken i regi av en rekke aktører. Takk til alle som har bidratt til å skape denne uken. 

Her er et lite tilbakeblikk til årets utgave:

 Velkommen tilbake 05.-11. april 2025.