16. april: Sjømataktiviteter for hele familien – føl, smak, lær!

Bildet viser barn og voksen som smaker på sjømat.
Bilde: Matarena AS

Dato: 16. april
Tid: kl. 12.00-16.00
Sted: Festningskaien

På familiedagen inviterer Matarena og Smak av kysten til inspirerende og smaksrike sjømataktiviteter som engasjerer store og små. Vi vil vise deg hvor godt, sunt og bærekraftig det er å spise mer sjømat!

Utforsk havets bord og lær mer om tang og tare 
Bli kjent med noen av de spennende artene som bor i havet og lær mer om alt fra kråkeboller og skjell til artige fisker og tare. Visste du at tare kan erstatte salt? Smak og lær! 

Lag din egen skattekiste med sjømat
Sett sammen din egen «fiskepakke» med digge råvarer fra havet! Maten tilbereder du på en bålpanne, mens en dyktig sjømatkokk gir deg gode tips på veien.

Spinn fiskehjulet og vinn velsmakende premier
Lær mer om ulike fiskearter på en morsom og interaktiv måte med vårt nye fiskehjul! Vinn sushi fra Lerøy.

Sjømatkurs for voksne 
Ingenting er så enkelt og godt å tilberede som sjømat - når man kan det! Lær noen nyttige triks fra sjømatkokken Bjarte Finne. Lær hvordan du bruker hele fisken og få noen gode kokkeknep som tar sjømatmiddagen til nye høyder! 

Konkurranser
Vil du ta med deg hele din klasse på en spennende sjømatdag i fjæra eller vinne flotte premier for en liten mesterkokk? Bli med på flere konkurranser i Sjømatteltet!

Ansiktsmaling 
Fra 12.00-14.00 kommer Mona Maskerade og kan male deg med havmotiv. Hva vil du helst være? Sjøstjerne, fisk eller kanskje en kråkebolle?

Alle aktivitetene går løpende gjennom hele dagen. Matarena AS og sjømatnettverket Smak av kysten er arrangører for aktiviteten i samarbeid med Godfisk og Lerøy.