18.-21. april: Utforsk havet på VilVite - for skole og barnehage

Dato: 18.-21. april
Tid: kl. 09.00-15.00
Sted: VilVite

VilVite arrangerer flere aktiviteter for barnehage og skole 18.-21. april. Se de ulike læringstilbudene for informasjon og tider. 

Tilbudet er gratis for skoler og barnehager i Bergen kommune. Ønsker dere å delta fra en annen kommune koster det kr. 85,- per elev/barn. 

Bilde viser hender til barn som holder i reagensrør
Bilde: VilVite

Naturvennpatruljen - for barnehage/førskole 
Naturvennpatruljen står overfor et alvorlig miljøproblem - forsøpling! Barna får bli med i patruljen og bidrar gjennom lek å redde tre fine dyr.

For påmelding og mer informasjon se her.

Bildet viser hender til et barn som lager kreative sjødyr av modellerkitt
Bilde: VilVite

Kreative sjødyr - for 1. – 4. trinn
Statsraad Lemkuhl seiler verden rundt som et forskningsskip. Hva finnes under kjølen? Vi bruker fantasien mens vi utforsker havet.

For påmelding og mer informasjon se her

Skaperoppdrag i Dammen - for 5. – 7. trinn 
Bruk kreativiteten og lag en farkost som skal komme seg fra ene til andre enden av bassenget. Det åpne oppdraget har ingen oppskrift eller fasit for hvordan det skal løses. Det er opp til hver enkelt elev eller gruppe å teste ut ulike løsninger for å bygge seg en prototype.

Påmelding kommer. Følg med på VilVite sine hjemmesider.

Bildet viser et barn som programmerer
Bilde: VilVite

Scratch - Ship o'Hoi – for 5. – 7. trinn
I dette læringstilbudet under One Ocean Week programmerer vi et digitalt spill i Scratch som tar oss til havs i jakt etter søppel i havet.
Elevene jobber to og to og lager sine spill etter instrukser fra formidler og får selvsagt kreativ frihet i utformingen av spillet.

Påmelding kommer. Følg med på VilVite sine hjemmesider.