21. april: Hav, tech og flytende sauna

Bildet viser illustrasjon for hav, tech og sauna.
Bilde: Knowit

Dato: 21. april
Tid: kl. 12.00
Sted: Knowit, Nøstegaten 58, 5011 Bergen

Knowit Experience og StormGeo inviterer til hav, tech og flytende sauna. Meld deg på her!

Hør hvordan StormGeo skalerer deep-tech globalt, få rykende ferskt innblikk i fremtidsvisjonene til ledere i havnæringene, lær om de siste techtrendene, treff andre fine folk, få interessante samtaler, og sist men ikke minst fremfør innovative hopp og stup ut i passe kaldt vann før du varmer deg i den flytende saunaen (sistnevnte er frivillig, men jo flere desto bedre! Husk badetøy og håndkle). Det blir øl og brus og musikk til alle!

Folk som har badet i sjøen
Bilde: StormGeo/Knowit

Nordre Nøstekai badeklubb har trukket i trådene bak dette arrangementet. Badeklubbens formål er å være en minglearena der at flest mulig skal utvide komfortsonen sin innen sjangeren hopp, stup og døds.

Det vil bli servert mat og drikke. Påmelding her!

Program

5 damer som har badet
Bilde: StormGeo/Knowit
  • 12.00 - 12.30 Heng av deg, ta en snacks, prat, kaffe
  • 12.30 - 13.15 Faglig innhold:

Fra værvarsel til deep-tech   v/StormGeo
Reisen fra å levere værvarsel til media i 1997 til å kunne levere avansert deep-tech løsninger har ikke vært kjedelig. Nina Winther-Kaland, Forskingsdirektør, har vært med siden 2007. Da var fokus på å levere værvarsel, spesielt til marin industri. Siden den gang har StormGeo gått gjennom en stor transformasjon, der forståelse av atmosfære og hav, kombinert med smart bruk av store data mengder og AI står sentralt i å nå ut til nye globale markeder og industrier.

Nina har siden 2014 ledet StormGeos forsknings- og datascience team, og vært sentral i utviklingen av StormGeo sin teknologiplattform. Hun ble kåret til en av Norges 50 fremste tech-kvinner av ODA-Nettverk, Abelia, NHO i 2023. 

Speedguiding gjennom dagens heteste tech trender v/ Knowit
“We overestimate the change that will occur in the next two years and underestimate the change that will occur in the next ten.”  - Ray Kurzweil

Utviklingen i tech raser av gårde i et tempo vi aldri har sett før, men er det allikevel fremdeles hold i sitatet over?  Vi blir kontinuerlig pepret med teknologier, buzzwords og nye «geniale» løsninger, og i denne presentasjonen får du en oppsummering av trendene i dag og noen tips til hva du må tenke på for å finne ut når det er lurt å hoppe på. 

Idun er leder for strategisk rådgivning i Knowit Experience Bergen og har bred erfaring fra ulike virksomheter, fagområder og bransjer. Hun har spesialkompetanse innen endringsledelse, teknologiimplementering og prosessforberedelser. 

Mulighetenes marked, hvor er vi om 10 år?  v/ Knowit
Vi har spurt ledere på tvers av havnæringene om hvor de tror deres bransje står om 10 år og hvilke muligheter de ser i årene som kommer. Kom og få et rykende ferskt innblikk i hva de som styrer tror fremtiden vil bringe.

Torstein er strategisk rådgiver i Knowit Experience Bergen med ansvar for deres satsning mot havnæringene. Han har bred erfaringsprofil fra både inn og utland hvor han har jobbet innen marin industri, olje og gass, sprit destillering og teknologi. 

  • 13.15 – 13.30 Klargjøring for:
  • 13.30 - 15.00 hopp og flytende sauna! Mer sosialisering og lett servering

For spørsmål og innspill: 
Torstein.Skagseth@knowit.no / 45449233
Ingvild.kjorrefjord@stormgeo.com /45432824

Vi sees 21. april!