15.-18. april Åpent skip om bord opplæringsfartøyet MS Skulebas

Bilde av båten skulebas
Bilde: Skulebas

Dato: 15.-18. april 
Tid: kl. 09.00 - 16.00
Sted: Bryggen 1, 5003 Bergen

Unntak onsdag 17. april.

Velkommen om bord Måløy VGS sitt nye opplæringsfartøy, MS Skulebas! 

I slutten av sommerferien i fjor kom det etterlengdede opplæringsfartøyet til sin nye hjemmehavn, Måløy, hvor hun har fast kaiplass ved skolen sin fløy som huser de "blå" linjene, samt fagskolen sin avdeling for nautikk og maskin. 

Hun er ett topp moderne fartøy med alle fasiliteter som trengs for både korte og lange turer. Elever og lærere fordeles over tre firemanns og to tomannslugarer, i tillegg er det fire enkelt lugarer til fast mannskap. 

Skulebas skiller seg ut med sin dieselelektriske hybriddrift, med en batteripakke på 1000 kW. Hun er utstyrt for variert fiske, inkludert snurrevad, trål, line og garn. En romslig messe om bord fungerer også som et undervisningsrom for 15 elever, noe som gjør Skulebas til et flytende klasserom. Under dekk finner man fiskemottaket, fabrikken, hvor fangsten blir behandlet og oppbevart. 

Hun benyttes av flere klasser ved skolen, både innenfor fiskeri, men også arbeid om bord generelt. Slik som fortøyninger, ankring, kranoperasjoner og nødsituasjoner som mann over bord og brann.

Velkommen inn!

Praktisk informasjon

  • Åpent skip med muligheter for omvisning fra elevene
  • Lurer du på noe? Ta kontakt med Silje Eugenie Restad Edvardsen, Driftsjef Skulebas, Måløy vgs. via e-post Silje.Eugenie.Restad.Edvardsen@vlfk.no 
  • Arrangementet vil være på norsk
  • Bryggen 1 finner du her