Takk for i år!

Historiens første One Ocean Week er overstått. 7 dager, 150 arrangement og tusenvis av mennesker som har deltatt på konferanser, møter, aktiviteter og kultur.

- Havbyen Bergen fikk virkelig vist seg fra sin beste side. En bølge av glede, læring og kunnskap om fremtiden skylte inn over byen vår. Nok en gang fikk vi se at bergensere er som tidevannet – umulige å stoppe. Ikke minst har mange lagt merke til Bergens engasjement. Nå gleder jeg meg allerede til neste år og neste havuke! sier byrådsleder Rune Bakervik.

Bildet viser folkefest på Bryggen ved hjemkomsten til Statsraad Lehmkuhl
Bilde: Bergen kommune

- I år startet festsesongen tidlig i Bergen! One Ocean Week ble en kjempesuksess, der det var stang inn på det meste. Som statsministeren slo ettertrykkeleg fast: Bergen er Havbyen i Norge! Tusen takk til alle som bidro til folkefesten, sier fylkesordfører Jon Askeland.

Havuken har vært innholdsrik, spennende og lærerik. Bergen viste seg fra sin beste side med hjemkomsten til Statsraad Lehmkuhl etter nesten to år på jordomseiling. Det ble en storslått mottagelse av skuten blant folkehavet på Bryggen. Mange deltok i feiringen direkte via kommunen sin YouTube-kanal, og til sammen fulgte 30.000 mennesker innseilingen. Søndag var det familiedag på Bryggen med et hav av aktiviteter og kultur. Tusenvis deltok, og det myldret av store og små. 

Påfølgende uke hadde et sterkt faglig program i regi av en rekke aktører, og den første utgaven av One Ocean Week har skapt begeistring, engasjement og kunnskap. Takk til alle som har bidratt til å skape denne uken. 

 Velkommen tilbake 13.-19. april 2024.