Stup og teknologi under One Ocean Week

Hva er vel bedre lærdom knyttet til havet enn å hoppe rett i det etter litt faglig påfyll? StormGeo og Knowit tenker utenfor boksen under One Ocean Week.

StormGeo og Knowit tenker utenfor boksen under One Ocean Week. I tillegg til å lære om hvordan StormGeo skalerer deep-tech globalt, vil de gi deg rykende ferske innblikk i fremtidsvisjonene til ledere i havnæringene, la deg lære om trender og til slutt - stupe i havet! 

Fem damer som har badet i havet
Bilde: Nøsteboden Badeklubb

Vi har tatt en prat med en av initiativtakerne, Ingvild Håvardstun Kjørrefjord, som er «Head of Innovation» i StormGeo og Torstein Skagseth Knowit.

-StormGeo og Knowit er begge selskaper med interesse for og fokus på teknologi, bærekraft og havrelaterte næringer. Men selv om vi har holdt til på samme brygge i lang tid, ble vi ikke riktig kjent med hverandre før vi sammen hoppet i havet en fredag ettermiddag høsten 2021. Det ene hoppet har utviklet seg til en badeklubb. Det viste seg nemlig at flere ville være med og nå samles vi på tvers av selskapsgrenser, offentlig og privat, ENK og AS, student og professor hver fredag kl. 12 til hopp og nettverksbygging, forteller Ingvil

- Vi arrangerte et lignende arrangement under Innovasjonsuken OPP og det var en kjempe suksess. Når One Ocean Week ble annonsert, var det opplagt for oss at vi ville bidra til programmet denne uken, og la flere få oppleve magien med et bad på en fredag ettermiddag kombinert med faglig innhold mat og drikke. Nå oppgraderer vi med en flytende sauna og håper enda flere blir med denne gangen.

Hva er målet? owi

- Målet vårt er å dele kunnskap, møte nye mennesker i en litt uvanlig setting og lage god stemning. Nettverk bygges best litt utenfor komfort sonen og når man har det gøy.

- Det blir først litt faglig påfyll og deling av innsikt fra StormGeo og Knowit. StormGeo er jo 25 år nå i april og har mye å fortelle om utviklingen fra start-up til scale-up. Knowit tar pulsen på ambisjonene blant lederne i Havbyen Bergen og innsikt i de siste tech trender. Deretter blir det god tid til mingling, litt å spise og drikke, hoppe i havet for de modigste og en flytende sauna og varme seg i. Det må jo bare bli kjekt, konstaterer innovasjonslederen.

Dere gjør ting på en litt anderledes måte, ved å kombinere det sosiale med det faglige - hva er fordelene med dette? 

- En av ambisjonene til Nordre Nøstekai badeklubb er å fremme innovasjon. Verden og Havbyen Bergen trenger mer modig innovasjon. Skal vi få til det så må vi gjøre ting annerledes og tørre å eksperimentere på nye måter. Hopp i havet og kombinert med faglig innhold er ment til å stimulere til den type aktivitet. Vi tenker også dette lykkes vi best i fellesskap og ved å utfordre komfort sonen sammen. Det å skape en unik felles opplevelse, ufarliggjøre nye ting, tørre å utfordre seg selv, smile og le så blir utbyttet samlet sett blir enda bedre.  Fordelene: Mer moro, mer latter, mer dybde og mer ekte glede, forteller Kjørrefjord.

Hvorfor anbefaler dere nettopp dette arrangementet? 

- One Ocean week er spekket av innholdsrike konferanser og seminar om og med Havbyen Bergen. Hva er vel bedre enn å runde av One Ocean Week og starte helgen med lave skuldre, nye bekjentskap og ny kunnskap – og faktisk hoppe INN i HAVbyen Bergen? Blir ikke bedre enn dette. Her er det bare å melde seg på, avslutter hun.

Her finner du arrangementet. Bli med!