Sammen for et bærekraftig hav

Samarbeidsprosjektet «Havbyen Bergen» setter bærekraftig hav på agenda under One Ocean Week.

Med over 60 partnere fra næringsliv, det offentlige og akademia vil en rette fokus mot bærekraftig verdiskaping, kunnskap og forskning knyttet til havet. 

Bildet viser Vision Of The Fjords
Bilde: Brødrene Aa

Bergen er landets selvsagte havby, forteller prosjektleder for «Havbyen Bergen», Vidar Aarhus. Under One Ocean Week får vi den fremtidsrettede hybrid-båten «Vision of the Fjords» til Bryggen og her blir det tettpakket med seminarer, møter og faglig påfyll. Partnerne har engasjert seg skikkelig og programmet er høyaktuelt. 

- I Bergen er det sterke forsknings- og kompetansemiljøer tett på forvaltning og ledende virksomheter innenfor havnæringene, sier Aarhus. Vi forvalter en enorm innovasjonskraft gjennom klynger som jobber tett sammen for å finne løsninger på de store utfordringene.

Under One Ocean Week vil vi sette fokus på mulighetene og utfordringene knyttet til havet.

Vision of the Fjords
18. og 19. april blir den elektriske katamaranen Vision of the Fjords arena for arrangementer, debatter, presentasjoner og aktiviteter for alle som er opptatt av et bærekraftig hav.

 Samhandlingen som foregår på tvers av de ulike fagfelt er unik i Norgessammenheng. One Ocean Week er allerede etablert både nasjonalt og internasjonalt, noe som gjenspeiler seg ved at både HM Kong Harald V, Kronprins Haakon Magnus og statsminister Jonas Gahr Støre kommer til Bergen denne uken. 

Arrangementene som skal foregå på «Vision of the Fjords» er åpen for alle og dekker et bredt spekter av havrelaterte teamer, så vel som grønn omstilling og reiseliv. 

Her kan du lese mer om hva som skjer på Vision of the Fjords 18. – 19. april, og du finner fullstendig program for One Ocean Week her.