Akvariet prioriterer barn og unge under One Ocean Week

Akvariet åpner dørene og prioriterer barn og unge under One Ocean Week. Akvariet i Bergen ønsker at flere barn og unge skal få muligheten til å lære om havet og bærekraft.

- Vi har tatt initiativ til at «One Ocean Week» skal bli spennende også for barn og unge -  og byen har respondert skikkelig godt, forteller direktør, Aslak Sverdrup.  I disse dager lages det opplegg for barn og unge både i regi av det offentlige og det private.  

- Mandag, tirsdag og torsdag skal vi ha forskere og næringsliv på scenen, og vi håper også vi får til en internasjonal plastkonferanse i starten av uken, sier Sverdrup.  

 - Tirsdag 18. april tilrettelegger vi særlig for de minste, både barnehagebarn og skolebarn er velkommen. Onsdagen har vi leid Statsraad Lehmkuhl og inviterer ungdom til å delta. Dette skjer i samarbeid med Universitetet i Bergen, sier Sverdrup.  

Uken skal handle om hva vi mennesker gjør med havet og vi ønsker å invitere barn og unge til å reflektere over hvilke bidrag de selv kan komme med.

-  Vi kommer forhåpentligvis til å avslutte One Ocean Week med noen spennende nyheter fra Akvariet i Bergen, avslutter han.