Nyhetsarkiv

Historiens første One Ocean Week er overstått. 7 dager, 150 arrangement og tusenvis av mennesker som har deltatt på konferanser, møter, aktiviteter og kultur.

Bryggen i Bergen, sol og et myldrende liv. En strålende familiedag under One Ocean Week!

Det ble en fantastisk hjemkomst og mottagelse av Statsraad Lehmkuhl lørdag 15. april.

Nå kribler det i magen, forteller byrådsleder Rune Bakervik, og fylkesordfører Jon Askeland i denne utgaven av Podkasten Havnekontoret.

Hva er vel bedre lærdom knyttet til havet enn å hoppe rett i det etter litt faglig påfyll? StormGeo og Knowit tenker utenfor boksen under One Ocean Week.

Kronprins Haakon og statsminister Jonas Gahr Støre vil være til stede når Bergen kommune og Vestland fylkeskommune ønsker velkommen til den store kraftsamlingen for havet, mandag 17. april.

Havforskningsinstituttet var med å rigge Statsraad Lehmkuhl da skipet la ut på sin historiske jordomseilling. De har samlet inn data, og nå skal tallene presenteres.

Alle snakker om havvind, men hva skal til for at vi skal lykkes med at Vestlandet skal bli en ledende industriaktør på offshore vind? Under One Ocean Week får du mer kunnskap om dette!

PwC har fulgt prosjektet over tid og mener prosjektet løfter Bergen og havnæringene til et nytt nivå.

Samarbeidsprosjektet «Havbyen Bergen» setter bærekraftig hav på agenda under One Ocean Week.

Den 19. april kan du delta på et eget Deep Sea seminar i samarbeid med GCE Ocean Technology. Her vil en se hvilke muligheter som finnes på havbunnen når det kommer til mineralutvinning.

Maritime Bergen, Bergens Rederiforening og Sjøfartsdirektoratet inviterer til Flaggfrokost 18. april.

Sammen med Stiftelsen Akvariet i Bergen vil Høgskulen på Vestlandet kombinere kunst, forskning og sansing for de minste under One Ocean Week.

En knapp halvtime utenfor Bergen bygges Northern Light, verdens første fullskala lagringsanlegg for CO2. Under One Ocean Week kan du bli med ut og besøke anlegget.

Bedre mobilitet for de som reiser til og fra jobb, større fremkommelighet og eliminering av utbyggingsbehov av for eksempel vei, er noen av fordelene de trekker frem.

I følge rektor ved Universitetet i Bergen har byen nå en studentmasse og en generasjon som er mer opptatt av klima, miljø og en bærekraftig forvaltning av havet enn noensinne.

Farvatn og Katapult Ocean inviterer Silicon Valley til Bergen under One Ocean Week. Målet er å investere i bærekraftige løsninger for havets fremtid.

Bjerknessenteret og Universitetet i Bergen slår seg sammen med KODE under One Ocean Week, for å formidle beskrivelser av klimasituasjonen i verden i dag. Både gjennom formidling og kunstutstilling.